top of page

De bedwants

bedwantsen voorkomen
Wat zijn bedwantsen?

 

Bedwantsen zijn kleine bruinrode parasieten van maximum 8mm groot. Ze hebben een plat en ovaal lichaam en houden zich schuil in donkere, moeilijk zichtbare plaatsen in de omgeving van een bed.  

Een bedwants voedt zich 's nachts met bloed van mensen of andere warmbloedige dieren. Van de beet merk je niets. Nadien kunnen sommige mensen echter wel allergisch reageren op de beet wat kan resulteren in jeukende rode bulten.  

Hoe bestrijden

 

Doordat bedwantsen zich in een razend tempo kunnen vermenigvuldigen kan er al snel een heuse plaag ontstaan. Daarbij komt dat bedwantsen bestrijden geen eenvoudig gegeven is, om ze uit te roeien zal er beroep moeten gedaan worden op een ongediertebestrijdingsfirma. Zij maken gebruik van specifieke technieken om de bedwantsenplaag te behandelen.

Een bedwantsendetectiehond kan hierbij helpen door te bepalen of er al dan niet bedwantsen aanwezig zijn en door de exacte locatie aan te wijzen. Dit maakt behandelen een stuk efficiënter en verhoogt de kans op het uitroeien van de bedwantsen.   

De comeback van de bedwants

 

Ettelijke jaren geleden leek de bedwants zo goed als uitgeroeid te zijn. Maar door het verbod op het gebruik van bepaalde sterke pesticiden, is de bedwants aan een serieuze opmars bezig! Het stijgend reisverkeer zorgt voor een wereldwijde verspreiding van de bedwants. De laatste jaren kregen vele hotels dan ook te maken met een infestatie van bedwantsen. Ook particulieren kunnen bedwantsen mee naar huis nemen na een verblijf in een hotel. 

bottom of page